Diensten

Diensten

Contentstrategie

In het land der blinden is Eenoog koning. Zo lijkt het wel in contentstrategie-land. Als je contentstrategie bestelt, weet je vaak niet precies wat je krijgt. Maar weet je wel precies wat je wil? Een contentstrategie is een plan om content te produceren die jou helpt doelen te bereiken. Dat lukt alleen als de content betekenisvol is voor je publiek en een snaar kan raken. Sparren?

Organisatie en team

Hoe regel je de online communicatie in je organisatie – structureel, en met een gezonde dynamiek? Dat hangt ervan af… Ik heb heel veel verschillende vormen gezien. Het is een kwestie van prioriteiten stellen, afspraken maken over wie waarvoor verantwoordelijk is, en processen op gang brengen. Sparren over hoe het bij jou zou moeten?

Stijl, Tone en Voice

Je eigen stem, ook al praat je niet tegen iedereen in dezelfde toon. Om dat consequent te doen, is een sterke stijl nodig. Ik ontwikkel die stijl en zorg ervoor dat iedereen in je organisatie ‘m gebruikt. Stijlboeken, redactiewijzers, voorbeeld-content op alle niveaus.

Training, workshops, coaching

Vaak help ik adviseurs of redacteuren door ze vaardigheden en inzichten bij te brengen, over contentstrategie, schrijven voor het web (beginners en gevorderden), storytelling en online strategie. Hoe zet je bijvoorbeeld een online programma of contentkalender op? En hoe richt je het proces voor online communicatie praktisch in?

Laten we bespreken hoe het er bij jou moet uitzien.

Storytelling

Een modewoord, storytelling. Maar toch belangrijk: we willen met onze content niet alleen maar mensen aanspreken op hun verstand, maar ook op op hun gevoel. Daarvoor zijn verhalen nodig. Verhalen, waarin je doelgroep de hoofdrol speelt. Ik help je die verhalen te bedenken en te vertellen.

Interim

Je kunt mij ook gewoon inhuren als bijvoorbeeld hoofdredacteur van je nieuwe website, of als expert in je scrumteam, contentmanager of adviseur.